Over mij

Ik ben Ditte Bartels, 26 jaar. Geboren en getogen in de Zaanstreek.

 

Al mijn hele leven ben ik al met paarden bezig zoals bijna ieder paardenmeisje wel! Maar al snel wist ik dat ik geen wedstrijd ruiter zou willen worden. Ik wilde gewoon met paarden zijn. De verbinding en plezier met paarden voelen.

 

Ik heb mijzelf altijd open gesteld voor nieuwe inzichten en alle takken van de paarden, daar een kijkje in te nemen.
En dat heb ik dan ook zeker gedaan toen ik mijn opleiding Paardenhouderij begon op ‘t Clusius College. Op verschillende soorten paarden bedrijven stage gelopen, van dressuur stal naar western ranch, naar een manege voor gehandicapten, naar een freestyle-natural horsemanship trainingsstal.

 

Via die stages ben ik ook aan mijn eigen paardje terecht gekomen: Blondy. Een lieve jonge quarter merrie met wat gebreekjes maar ze was nog prima recreatie paardje. Van Blondy heb ik enorm veel mogen leren en nog steeds. Ze heeft mij ook zeker geholpen om mij open te blijven stellen en te streven naar meer vriendelijke, wetenschappelijk onderbouwde methodes om te trainen en om te gaan met paarden. Die kon ik op mijn opleiding Paardenhouderij helaas niet vinden.

 

Wél, heb ik mijn liefde voor t lesgeven gevonden op die school en heb ik daar ook de opleiding gedaan tot ORUN aspirant instructrice. En zo kreeg ik al snel mijn eerste baantje op een kinderboerderij om daar laagdrempelige kinder-pony rijlesjes te geven, waar ik mij nog meer kon ontwikkelen als instructrice.

 

Maar hoe ben ik nu bij het clickeren gekomen? Via social media heb ik t clickeren ontdekt. Een paar vriendinnen die ik via mijn andere Instagram: @build.on.clicksandtreats had leren kennen waren hiermee bezig. Dit zag er zo fijn uit dat ik t ook wilde proberen. Eerst alleen voor de fun maar hoe meer ik er over las, en in ging verdiepen hoe meer alles bij mij en bij Blondy op z’n plek viel. Ik las mij steeds meer in om veel kennis op te doen, nam les, volg en noem maar op. Ik had ook echt het gevoel dat dit precies was waar ik nou al zo lang naar op zoek was. En toen kwam daar ook, de opleiding van de de Clicker academie. En toen wist ik t zeker! ๐——๐—ถ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐˜„๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐—ธ ๐˜„๐—ถ๐—น ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป.

 

En dus start ik in januari 2023 met het eerste opleidings jaar van hen.